Wie zijn de winnaars en wie de verliezer?

Wereldwijd heeft Linkedin nu meer dan 200.000.000 leden. In Nederland zijn dat er ruim 3.770.000. Een groei van maar liefst 700.000 leden in één jaar tijd. In onderstaande Slideshare presentatie zie je de hoogtepunten van de huidige statistieken van LinkedIn.


Wat met name opvalt is een grote groei van het aantal starters. Het is duidelijk te merken da de arbeidsmarkt krap is en dat ex-studenten er veel aan doen om aan de slag te komen en zich te profileren. Met een grote groei in starters en in jongeren tot gevolg.

De verhouding man-vrouw is nog steeds 60-40 en daarmee een mooie afspiegeling van de beroepsbevolking.
De Randstad heeft het grootste marktaandeel. Maar is op zich logisch te verklaren aangezien de meeste mensen in de Randstad wonen. Dus niet bijzonders op aan te merken. Wel groeit het aantal leden in het Oosten van Nederland sneller dan in de Randstad. Alsook het aandeel agrariërs en professionals uit het leger en beveiliging.
Maar met een aandeel van ruim 500.000 leden zijn de Entrepreneurs nog steeds veruit in de meerderheid op LinkedIn. En daarmee is maar weer eens aangetoond dat LinkedIn een prima medium is om zaken mee voor elkaar te krijgen.

[mc4wp_form]

Volg me

Latest posts by Henk-Jan Geel (see all)