Het had niet veel gescheeld of er had hier een lege pagina gestaan. Wellicht met enkel een foto omdat die nog bij de drukker lag. Maar tekst. Nee, die had er niet gestaan. Maar ook hier is een app voor. Remember the Milk heet die. Zo’n app waarbij je to do’s en niet te vergeten zaken makkelijk met al je devices kan synchroniseren. Had ik dat maar geïnstalleerd.

En waarom eigenlijk ook niet. Ik kom de hele dag door met apps. Ze maken mij het leven een stuk makkelijker. Het begint ’s morgen al. Dan word ik netjes gewekt op het juiste moment in mijn slaap ritme. Sleep as Android maakt me netjes wakker op dat moment dat mijn biologische klok dat ook wil. Meteen maar even het laatste nieuws checken met de nu.nl app en met tweetdeck de laatste tweets scannen. Aan het ontbijt zijn de smaken verdeeld. Mijn vrouw een hard ei en ik een zacht ei. Mmm. Zegt dat iets over de verhoudingen thuis? Hoe dan ook, My perfect egg timer zorgt ervoor dat het eitje perfect is.

Snel een paar zetten plaatsen met Wordfreud om vervolgens met Gmail de mail te checken. Voordat ik de drukte van de ochtendspits in ga check ik toch nog even de files met de file app. Maar als het even kan neem ik de trein. Dus die NS reisplanner Xtra staat zoals je kan bedenken op mijn home screen. De trein is eigenlijk zo gek nog niet. Als je je bedenkt dat in veel treinen nu ook wifi aanwezig is. Heerlijk werken terwijl ik naar de bestemming gebracht wordt. Op het station nog even via de Linkedin app de laatste updates van mijn contact persoon doornemen voor ik bij de meeting aanschuif. Zo ben ik altijd up-to date en als ik een telefoon nummer niet heb, dan kan ik gemakkelijk vanuit die app bellen.

Zo rond lunchtijd gaat mijn dataverbruik weer omhoog. Iens en Foursquare helpen mij op de plek van bestemming een goed restaurant vinden. Even de recensies van andere lezen en kijken of er een special is voor ik naar binnen loop. Ik kan me wat dat betreft geen buil vallen.

In de middag doe ik al niet veel rustiger met mijn telefoon. Tussen al het Whatsapp verkeer door wil ik nog wel eens een aantekening maken. Uiteraard met Evernote. Foto’s maken, tekst toevoegen, labels toewijzen. Heerlijk om toch nog enigszins georganiseerd te lijken. Om er vervolgens achter te komen dat de batterij het langzamerhand weer eens aan het begeven is. En dat terwijl ik nog maar 1 telefoontje heb gepleegd. Maar wel 4 Skype gesprekken… Thuis maar snel mijn oplader vinden.

’s Avonds ga ik vrolijk verder met mijn trouwe metgezel. Buienradar verteld mij dat ik droog blijf tijdens mijn rondje rennen. En Runkeeper houdt me scherp in de gaten of ik nog wel op schema lig. Nog voor het douchen staat mijn tijd van de 5 kilometer op Facebook of je het nu leuk vind of niet. Zo aan het einde van de dag herinnerd Sleep as Android mij er weer subtiel aan dat nu de beste tijd is om mijn bed op te zoeken.

Ware niet het feit dat ik een vrouw heb die me af en toe subtiel aan het een en ander herinnerd… de naderende deadline. En zoals eerder al geschreven. Daar heb je een App voor. Maar ik denk dat ik in deze dan toch liever voor mijn vrouw kies. Sommige dingen hou ik liever bij het oude.

Veel social succes!
Henk-Jan Geel

 

Henk-Jan Geel geeft strategisch advies over effectief gebruik van social media.
Deze column is verschenen in de november uitgave van het blad Connexie www.connexie.nl

Volg me

Latest posts by Henk-Jan Geel (see all)