Je hebt (eindelijk) je Facebook Fan/Bedrijfs page. Klaar dacht je. Laat de fans maar komen. Maar dat kan nog aardig tegen vallen. Tenzij je Felix Baumgarten heet, uit een luchtballon springt en het hele team van Red Bull achter je hebt staan. Mocht dat niet zo zijn, dan moet je toch echt zelf aan de slag. Je moet je Facebook pagina promoten. Dus: Hoe krijg je meer likes op je Facebook Fan Page?

Hier een paar tips die je kunnen helpen om meer fans en likes te krijgen.

Maar onthoud wel: ook Facebook is niet het spel van de aantallen. Het gaat uiteindelijk om de knikkers, de conversatie en om het halen van je zakelijke doelstellingen. Maar de fans kunnen je hier wel degelijk bij helpen. Dus… op naar de 1.000 fans.
 

1.    Vrienden uitnodigen

Het makkelijkste is om je eigen vrienden uit te nodigen voor je Page. Deze vrienden staan het dichts bij jou en waarschijnlijk ook bij je pagina die je wilt promoten. Hier lees je hoe je dit eenvoudig direct vanuit Facebook doet. Dat is dus de eerste manier om meer fans en likes te krijgen op Facebook. Niet alle begin is moeilijk 😉

stap 2

 

2.    Plaats een Like box op je website

Facebook heeft veel social plugins gemaakt waarbij je makkelijk een Like box kan plaatsen op je eigen website. Met een Like box kunnen bezoekers direct op je eigen website zien wat zich op je Facebook page afspeelt. Maar ze kunnen ook direct je Facebook pagina liken. Dit zonder je website te verlaten. Hier kan je de sociale plugin van Facebook voor je eigen website maken. Start dus met het promoten van je Facebook pagina op je eigen website.

Like box

 

3.    Plaats een link in je e-mail handtekening

Hoeveel mail verstuur jij per dag? Iedere keer dat je een mail stuurt is dit een interactie met iemand. Je kunt dus iedere keer iemand attenderen op je Facebook fanpage. Doe dit dan ook. Zet een link in je handtekening van je email. In Gmail is dit eenvoudig in te stellen bij : Instellingen –> Handtekening. Maak van je mail contacten echte fans.

email handtekening

 

4.    Plaats link in je nieuwsbrief

Stuur je regelmatig een nieuwsbrief uit? Nee? Doen! In je nieuwsbrief kan je ontvangers vertellen over je Fanpage. Stel dat 3% ook daadwerkelijk hierna je page gaat liken. Bij 1.000 ontvangers zijn dit weer 30 fans erbij. Zorg dat je niet alleen een link opneemt, maar wijd er een artikel of een stuk tekst aan. Meer content valt meer op en geeft een beter resultaat = meer fans op je Facebook pagina.

 

5.    Promoot via social media: Twitter & LinkedIn

Promoot je Facebook page via de andere social media kanalen waar op je actief bent. Dat wil niet zeggen dat je alles klakkeloos en automatisch door plaatst naar de andere kanalen. Dat gaat tegen je werken. Maar je kunt wel je volgers op Twitter en je connecties op LinkedIn uitnodigen om je Facebook fanpage te liken. Kleine moeite groot plezier.

Linkedin update voor facebook page

[mc4wp_form]

6.    Tag je pagina in je eigen Facebook

Klein maar fijn. Zorg ervoor dat je in je eigen Facebook profiel een link hebt staan naar je Facebook Fanpage. Alle beetjes helpen zal ik maar zeggen.

Like via je facebook profiel

 

7.    Cross promoot je pagina via andere page managers

Benader ander Facebook Page beheerders via de berichten knop. Stel voor om over een weer je pagina te promoten. Jij plaatst een post over zijn pagina en hij/zij plaatst een post over jouw pagina. Werkt prima, mits je dit niet te vaak doet. Maar een paar post van elkaar promoten kan helemaal geen kwaad. Kom maar op met je voorstel en wij promoten je pagina graag via onze Facebook.

bericht sturen naar andere admin

 

Nou vooruit. Omdat we lekker bezig zijn en je helemaal tot hier hebt gelezen. Ik doe er drie bonus tips bij 😉

 

Bonus 1.    Adverteren

Je kunt op Facebook adverteren. Je kunt je eigen website of dienst onder de aandacht brengen, maar wat het beste werkt is je pagina via je fans aan laten bevelen bij hun vrienden. Ga naar de advertentie afdeling van Facebook om eenvoudig zelf een advertentie in elkaar te zetten. Je kunt zeer specifiek je doelgroep afbakenen (Dankzij alle informatie die wij met z’n allen op Facebook achterlaten…)
Wil je hulp bij adverteren? Benader ons. We helpen je graag verder.

facebook advertentie facebook advertentie2

 

Bonus 2.    Kopen van Likes met de klik Chinezen

Kopen? Ja, je kunt Facebook likes kopen. Ben je echt radeloos en zijn 100.000 fans je doel. Koop gewoon Facebook likes. Hele volksstammen met klik Chinezen zitten klaar om je pagina te liken. Die “fans” komen vervolgens nooit meer terug. Waarom zouden ze ook. Maar er staat nu wel een mooi aantal fans op je pagina. Maar anderen kunnen makkelijk achterhalen dat je fans uit China komen. (of India)

likes kopen

 

Bonus 3.    Converseren met originele content

Hier gaat het éigelijk om. Het belangrijkste op Facebook. De conversatie. Als je uiteindelijk veel fans hebt dan kan je hiermee de conversatie aangaan. Actief blijven op Facebook is ook actief in het geheugen blijven van je fans. Als ze je dan nodig hebben weten ze je (hopelijk) te vinden. Het mooie van goede conversatie is ook dat dit op een goede manier zorgt voor meer fans. De vrienden van je fans kunnen deze conversatie namelijk ook tegen komen in hun eigen tijdlijn. Dus focus niet alleen op de likes, maar ook zeker op wat je met al je fans wilt bereiken.
Hulp nodig met het onderhouden van de conversatie? Wij zijn er goed in. Neem contact op en we leggen je uit wat wij kunnen betekenen.

 

Welke tips heb jij om fans te krijgen en je pagina te promoten? Heb je een succesverhaal? Laat je reactie graag hieronder achter.

Meer hulp nodig bij het krijgen van fans? Laat het ons weten en samen maken we er een succes van.