Eind november 2012 stopt LinkedIn met de Events service. Een dienst waarbij je een evenement onder de aandacht kan krijgen en waarbij deelnemers zich kunnen aanmelden. Nu kan je bij het opheffen van de dienst lang stil blijven staan en je afvragen waarom dit is. Maar veel zin heeft dat niet. De stekker gaat eruit en daarmee is de kous af.

Dus. Wat zijn de alternatieven.

Ik heb 7 alternatieven voor de LinkedIn events op een rij gezet. Zonder hierin volledig te zijn. Er zijn vast meer evenementen dienste online. Maar laat ik met deze beginnen. Ik gebruik deze zelf ook om mijn eigen LinkedIn workshop onder de aandacht te brengen. Dus spreek met enige  gebruikers ervaring.

1) Facebook

Op Facebook kan je eenvoudig een event aanmaken. Deel dit onder je vrienden en zij delen dit onder hun vrienden. Je kunt direct online zien wie er nog meer komen. Eigenlijk dus een prima vervanger voor de LinkedIn events page.
Nadeel is wel dat je gebruiker een Facebook account moet hebben. Maar dat zijn er tegenwoordig al heel wat. Voordeel is dat als het eenmaal loopt, je best veel mensen op de been kan krijgen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=alQXN_8bXtI

2) Netwerk-Kalender

Leuk om je evenement onder de aandacht te brengen. Je kan veel details over je evenement kwijt. Uiteraard datum en tijd, maar ook adres, beschrijving en regio. Handig is de optie om interessegebieden te selecteren voor het evenement. En er is als laatste nog de mogelijkheid om door te verwijzen naar een eigen website. Het aantal evenementen is wel aan de karige kant. Op het moment van schrijven zijn dat er een kleine 50.

3) Mindz.com

Zeer volledige mogelijkheid om je event in de Mindz community onder te brengen. Grafisch en qua mogelijkheden echt mijn favoriet. Maar door alle mogelijkheden soms ook wat te omslachtig. Al is de functie om een event te kopiëren echt een uitkomst.
Je kunt sprekers toevoegen en mensen kunnen zich eenvoudig inschrijven. Een account bij mindz.com is hiervoor wel nodig. Maar als je af en toe bij seats2meet werkt, dan heb je die vast wel. Want Mindz is gelieerd van seats2meet

4) Google+

Het moet gezegd. Google+ timmert aardig de weg. Ook ik krijg regelmatig uitnodigingen om in een Hang-out mee te praten. Met name tijdens de verkiezingen was dit een erg populaire optie. Maar ook gewone evenementen kan je via Google + aardig pluggen. Vrienden uit je kringen uitnodigen en in de gaten houden wie er daadwerkelijk gaat komen. Links naar de fysieke locatie zijn mogelijk, alsook links naar externe websites.

5) Eventbrite

Super. Zeer uitgebreide site met mogelijkheid om als organisatie meerdere events aan toe te voegen. Uitgebreide beschrijvingen kan je invoeren. Maar je kunt ook tickets via de site voor je event verkopen. Vooral de mogelijkheid om je event terugkerend te maken is eenvoudig te gebruiken. En je hoeft geen lid te zijn om je als deelnemer aan te melden.

6) ZZP agenda

Uitgebreide site over netwerken. De agenda valt als eerste op. Hier kan je je eigen event aan toe voegen. Je kunt dan verder linken naar je eigen website. Ook staat op deze site wat informatie die je als ZZP’er goed kan gebruiken. Een overzicht voor de organisator is er niet echt. Dus wat dat betreft geen vervangen van LinkedIn events.

7) Je eigen website

Deze website kan je natuurlijk zo inrichten als je wilt. Eventueel samen met je webbouwer. Voor WordPress zijn er behoorlijk wat plugins voor handen die de klus gedeeltelijk klaren. Zelf ben ik gecharmeerd van de mogelijkheden van Jotform. Met deze online formulieren dienst kan je makkelijk inschrijfformulieren maken. Rules aanmaken en embeden in je site.

Je ziet het maar weer. De koning is dood, lang leve de koning!
Weet je zelf nog een paar mooie voorbeelden. Deel ze graag bij de commentaren. Ik ben benieuwd naar de diensten die jij gebruikt.

Volg me

Latest posts by Henk-Jan Geel (see all)