Even een vakantiegroet vanuit het zonnige Zweden. Ik zit nu met mijn vouw en zoon op Öland. Een eiland aan de oostkust in de Baltische zee. Hier genieten we van het weer, de zee, de cultuur en het eten. En voor mijn vrouw is het weer een stukje thuis. Zij komt uit Zweden.

Op vakantie kom ik altijd tot rust. Of het met de omgeving te maken heeft of met het feit dat ik niet dagelijks mijn mail kan checken. Het zal een combi zijn denk ik zo. Los van de waan van alledag sta ik weer open voor nieuwe inzichten. Zo ook hier op Öland.

Het bijzondere van dit eiland is dat het er eigenlijk altijd waait. Wind uit het zuidwesten. Van die wind wordt al eeuwen geprofiteerd. Het meel wordt gemalen met windmolen. Tot 1850 waren hier 2000 boerderijen op het eiland. En elke boerderij had een eigen molen. Kan je nagaan hoe dat eruit gezien moest hebben. 2000 Molens op een eiland slechts drie keer zo groot al Texel. Van die molens zijn er nu nog zo’n 300 over. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Al kijkende naar die molens kwam ik ook tot een nieuw inzicht. In Nederland had elk dorp een molen. Deze voorzag het hele dorp en de omgeving van meel, gezaagd hout of droge voeten. Zo een molen werd gedeeld. Het had een soort van netwerkfunktie. “Wie het eerst komt die het eerst maalt” is niet voor niets een uitdrukking. Het kan druk zijn bij de molen.
Niet op Öland. Daar hoef je niet te wachten en kan je ook niet netwerken. “Ieder voor zich, God voor ons allen”.

Tegenwoordig hebben de molens niet meer de funktie die ze ooit hadden en Öland is meer afhankelijk van toerisme dan van landbouw. Maar dat netwerken is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Online en offline. En als je het online netwerken een beetje onder de knie hebt, dan kan je goed “boeren”.

In de komende LinkedIn workshop van 6 september ga ik dan ook met hernieuwd inzicht naar het netwerken kijken.
Heb jij net als ik in de vakantie de rust gevonden om tot nieuwe inzichten te komen. En wil je deze dit najaar aan de man brengen? Kom dan zeker naar de LinkedIn workshop. In 3 uur ben je helemaal op de hoogte van alles wat je moet weten.

Geniet nog lang van deze mooie zomer. En schrijf je nu in voor de workshop. Dan heb je iets moois om naar uit te kijken.

Heb een fijne dag!

Vriendelijke groet vanuit een zonnig Zweden,

Henk-Jan

Volg me

Henk-Jan Geel

Master Mind at Bright Mind Media
Ik ben LinkedIn trainer en social marketeer. Ondernemers help ik social media effectief in te zetten. Ook succesvoller worden met social marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via Twitter of op LinkedIn.
Volg me

Latest posts by Henk-Jan Geel (see all)