Ik heb het uitgewerkt. Mijn recept voor een Fly-Over van de NASA.
Vorige week gaf ik het al aan en bij deze krijg je hem. Helemaal.

De uitdaging:

Bernice Notenboom doet onderzoek naar sneeuwdikte op de Noordpool. Zij verplaatst zich van de 88ste breedtegraad naar de Noordpool. De NASA doet onderzoek vanuit de lucht. De NASA wil op een bepaalde dag precies over Bernice heen vliegen. En heeft daarvoor de coördinaten nodig van de meeste recente locatie.

De uitkomst:

Ik heb dit uiteindelijk opgelost en de NASA is op 5 april 2017 om 15:11 locale tijd precies over Bernice heen gevlogen.

Gebruikte tools en software:

 • Rockstar GPS responder
 • Gmail
 • Extra mail account met POP3 toegang
 • WordPress website www.2dgrees.com
 • Plugin voor wordpress: Postie
 • Plugin voor wordpress: Post notification by E-mail
 • Bonus: RSS-feed
 • Bonus: Hootsuite

Het oplossingsschema

 • Rockstar stuurt een GPS signaal naar het service center in Engeland.
 • Het service center stuurt een mail naar mij met de coördinaten, tijd en extra data erin.
 • De mail foreward ik naar een apart mail adres
 • Postie haalt deze mail op en maakt er een blog post van
 • Post notification by E-mail stuurt een mail naar de piloot van de NASA e.a.

Begint het al te duizelen ?

De detail instellingen

Het begint natuurlijk in mijn hoofd. Mijn bedrijfsnaam is niet voor niets Bright Mind Media. Mijn idee was dat het mogelijk is, of in ieder geval dat het mogelijk moet zijn. Stom als dit niet zou kunnen.
En dan begint het grote zoeken naar de oplossing en uiteindelijk de juiste instelling. Ik ben ongeveer twee dagen bezig geweest om alles soepel op elkaar te laten aansluiten. Maar daarna liep het als een zonnetje en heb ik er niet meer naar om hoeven kijken. Lees meer…

De detail uitwerking lees je op mijn website. Echt, tot in de puntjes.

LEES HET HELE RECEPT HIER

Heb een fijne dag!

Vriendelijke groet,

Henk-Jan