In een eerste blog schreef ik hoe je betere plaats onafhankelijk kunt werken. En hoe je dat met je mails oplost. Nu sta ik stil bij bellen in het buitenland. Want hoe je het ook wendt of keert, bellen blijft vaak een (duur) dingetje tijdens vakantie.

bereikbaar zijn tijdens vakantie

Bellen tijdens de expeditie op Groenland.

 

Bereikbaar via de telefoon in het buitenland.

Natuurlijk gaat de telefoon mee op vakantie. En hij blijft ook gewoon aan staan. Maar voor de rust heb ik gelukkig een voicemail. Ja, deze staat aan. In het buitenland wil ik niet vaak mijn voicemail afluisteren. Al is het alleen maar om de kosten te drukken. Maar ook is de voicemail voor mij een manier om mensen te informeren en belangrijke berichten te scheiden van minder belangrijke zaken.

 

———-

Dit zeg ik in mijn voicemail.

Hoi, dit is de voicemail van Henk-Jan Geel van Bright Mind Media.

Leuk dat je belt!

Op dit moment ben ik slecht bereikbaar en luister ik mijn voicemail niet af.

Wil je mij bereiken? Stuur me graag een SMS of WhatsApp bericht.

Heb een fijne dag en geniet van de zomer.

———-

Ook hier weer geen einddatum. Tevens is dit een prima prioriteitfilter voor de zogenaamde “Ik-wil-eens-koffie-met-je-drinken”-berichten en de “Ik-heb-een-opdracht-voor-je”-berichten. Voor die tweede kan je me natuurlijk altijd Appen, SMS-en of mailen.

 

Gebeld worden in het buitenland

Goedkoop bellen in het buitenlandJa, die is leuk. Ik heb een kantoornummer. 030-3100065. Dit is een zogenaamd internetnummer (75 cent/maand). Geregeld via Localphone.co.uk. Met mijn smartphone log ik gewoon in op mijn internetnummer. Waar ik ook ben. Zolang ik maar wifi/data dekking heb, kan ik bellen en gebeld worden. Dit nummer schakel ik, als ik in Nederland ben, door naar mijn 06-nummer (6 cent per minuut). Relaties kunnen mij dus gewoon op mijn kantoor nummer in Utrecht bellen en ik neem op. Of je krijgt de voicemail…

Bijkomend voordeel. Het lijkt heel wat zo een “kantoor-nummer”. Maar is net als een postbus. Het stelt geen fluit voor.

 

Goedkoop bellen vanuit het buitenland

gratis bellen met whatsappDat wordt steeds goedkoper. Sinds enige tijd kan je vanuit WhatsApp bellen met je App contacten. Via die app bel ik nu dus veel. Ook met mijn klanten. En… gratis.

Skype gebruik ik ook vaak om nummers te bellen in het buitenland of om naar Nederland te bellen. Zeer voordelig en prima geluidskwaliteit (mits je Wifi hebt).

En natuurlijk de app van Localphone. Vanuit Kroatië voor 6 cent per minuut naar mobiel bellen in Nederland. Probeer dat maar eens te regelen met een KPN abonnement. 🙂

Fijne zomer.

Volg me

Latest posts by Henk-Jan Geel (see all)